fredag den 17. juli 2009

Så er det ferietid

Jeg holder ferie frem til 3. august så bloggen vil ikke blive opdateret de næste to uger. Her er et par gode bud på aktiviteter ud over alle dem I allerede kan finde på bloggen.

# Junior X-perience / E-sportskonkurrence på Gimle den 21. juli fra kl.10-18. #

# Sommerballet i Folkeparken mandag den 27. juli fra kl.19.30-21.00. #

# Byparkskoncert med Bent Fabricius-Bjerre og rollespil for børn ved Byparksrestauranten tirsdag den 28.7 fra kl.19.30. #

# Sommerunderholdning med Ulla Badulla Cocobongoband i Folkeparken torsdag den 30.7 fra kl.10-11. #

# Kræmmermarked på Dyrskuepladsen fra den 31. juli - 2.august.#

Jazz og Nullermænd

Torsdag den 23. juli er der igen musikalsk sommerbørneunderholdning. Denne gang gæster Nullernix Roskilde. Verdens største nullermand i herlig sang i det spritnye show, hvor Nullermanden tager til New Orleans. Frk. Legardh er som altid i front ledsaget af det swingende grå guldorkester. Målgruppe 0-100 år! Sted: 'Hullet' - en klub i Ejboparken. Se kortet til venstre for præcis placering. Fra kl.10.00-11.00.

Szhirley, isskulptur og bamsehospital

Tirsdag den 21. juli er der igen Byparksunderholdning for store og små. På scenen optræder Szhirley med opvarmning af Leonora. Skønne stemmer i sommeraftenen. Musikken starter 19.30.

På pladsen foran Byparksrestauranten er der lagt op til noget af en børneaften når isskulptøren Christian Palmelund laver iskunst af en kæmpe isblok. Der bruges både motorsav og små filer, når den 100 kg tunge isblok forvandles til skrøbelig iskunst. Og hvis du tager din bamse med i Byparken, kan I sammen besøge bamsehospitalet, hvor den søde bamsesygeplejerske giver bamserne forbinding eller plaster på, hvis de har slået sig. Bamsehospitalets Bamsehospitalsklovn laver balloner til alle børnene. Børneunderholdningen starter kl.19.00.

onsdag den 15. juli 2009

Rollespil i Hyrdehøj

Så er det atter tid til rollespil i Roskilde. Hver den tredje søndag i måneden mødes mellem 50 og 100 børn og unge i Hyrdehøjskoven til rollespilsdyst. Du er velkommen hvis du er mellem 8-15 år. Introduktion for begyndere i rollespil, men alle kan deltage. Du kan låne udstyr og våben, men så skal du huske at tilmelde dig hos Roskilde Fanatic på adressen; Allehelgensgade 15 eller på tlf. 46 36 35 48. Arrangeret af Roskilde Fanatic. Søn. d. 19. juli 2009, kl. 11-16. (Entré: 90 kr. Medlemmer: 60 kr., hvis du selv medbringer udstyr.) Pladsen for enden af Hyrdehøj, Hyrdehøj 100, Roskilde.

tirsdag den 14. juli 2009

Cirkus Panik i Hedeboparken

Ugens sommerunderholdning er Cirkus Panik på torsdag den 16. juli - kl. 10-10.50. Cirkus Panik er en lille forrygende gøgler- og cirkusfamilie i flere generationer. Med en humoristisk og ekvilibristisk forestilling forener de middelalderens mystik med nutidens cyperspace. Du kan både opleve akrobatik og gammeldags gøgl. Arrangør: Roskilde Kommune. Sted: Pladsen ved Hedeboparkens Fritidscenter, Københavnsvej 106 B, Roskilde. Gratis adgang. Ingen tilmelding.

mandag den 13. juli 2009

Tur med hestevogn

Roskilde Museum tilbyder i sommerferien en anderledes tur rundt i Roskilde. Frede Svendsen holder klar med sin smukt istandsatte charabanc, forspændt to friserheste. Kom og få en uforglemmelig tur rundt i Roskilde bys gader med et befordringsmiddel, som var almindeligt i gadebilledet for 75 år siden. Fra man. d. 13. til fre. d. 17. juli 2009, Man-fre kl. 10-15. (Entré: Børn 15. kr. Voksne 25 kr.) Lützhøfts Købmandsgård, Roskilde Museum, Ringstedgade 6-8, Roskilde

Musik og gode historier i Byparken

Tirsdag den 14. juli er der igen underholdning i Byparken. Musikken leveres af Negash Ali & The Benefits. Mego står for opvarmningen.

Børneunderholdningen ved Byparksrestauranten har den 14. juli 'Den gode historie' som tema. Inde i den flotte Kulturbus kan du lægge dig godt til rette i en sækkestol og fordybe dig i nogle af Roskilde biblioteks spændende bøger og tegneserier. Der vil også være mulighed for at spille på håndholdte spillemaskiner. Følg også kunstmaler Alison Michell i sit arbejde med at lave et maleri, der senere udstilles på Roskilde bibliotek. Du kan også selv blive kunstmaler i Byparken denne dag, idet der er mulighed for at male et lille maleri, som du enten kan tage med hjem eller udstille i Byparksgalleriet. I musikpauserne underholder Jeppe Lindhardt fra Roskilde Fortællerlaug med fantastisk historiefortælling, og en ballonartist vil lave fantastiske dyr fra alverdens gode historier.

Børneunderholdning fra kl.19. Musik fra kl.19.30

fredag den 10. juli 2009

Motionsløb for store og små

Motionsløb i Folkeparken. Der er en kort rute på 1,665 km for de der ønsker at deltage i et motionsløb uden tidstagning. For de mere rutinerede er ruten 8,325 km, undervejs er der kilometerafmærkning. Startstedet er for enden af Louisevej, men inden de offentlige toiletter. Arrangeret af Løb for Livet. Søn. d. 12. juli 2009, kl. 10. (Pris: 10 kr) Folkeparken, Louisevej, Roskilde

Rollespilsmesterskab i Roskilde

Rollespilsmesterskab (12-18 år). To dage med en masse forskellige rollespilsaktiviteter. Afsluttes med "De åbne rollespilsmesterskaber". Ingen tilmelding. Arrangeret af Roskilde Ungdomsskole. Tor. d. 9. og fre. d. 10. juli 2009, kl. 9-15. (Entré: 20 kr) Kildegården, Helligkorsvej 5, Roskilde.

onsdag den 8. juli 2009

På skattejagt i din egen by eller på ferien?

Geocaching er en sport for hele familien, hvor man ved hjælp af en GPS-modtager kan finde "skatte" over hele verden. Alene i Danmark er der lige nu gemt mere end 10.000 skatte - eller "cacher". I Roskilde er der ihvertfald 10 skatte gemt og der kommer hele tiden flere.

Geocaching bygger på gammelkendte elementer fra vandring og orienteringsløb men nu tilsat moderne elektronisk som en GPS. Cachen (skatten) er typisk en vejrbestandig æske (fx Tupperware) som indeholder en blyant, en logbog og forskellige "gaver" (typisk af ingen eller ringe værdi). Idéen er så at man skal finde cachen, skrive i logbogen, tage nogle af tingene, og lægge nogle andre. Når man så kommer hjem igen, logger man også sit besøg på websitet så ejeren og andre interesserede kan se man har været der. Sporten er en udpræget familiesport. Langt de fleste caches i Danmark kan man gå til uden at komme til at svede alt for meget. Tag ungerne med. De vil nyde at komme ud i naturen. Læs meget mere om hvordan I kommer igang på http://www.geocaching.dk/

tirsdag den 7. juli 2009

Mek Pek i Folkeparken


På torsdag den 9. juli kl.10 er det igen tid til endnu en af sommerens forrygende børnekoncerter. Mek Pek & Habasutterne indtager Folkeparken med et super show. Her kan og skal synges og danses og alle kan være med. Showet varer en lille time.

mandag den 6. juli 2009

Festivalen er slut - men der er mere god musik i vente

Allerede imorgen tirsdag den 7. juli skal Roskilde igen summe af dejlig musik. Så er det nemlig blevet tid for årets første byparkskoncert. Det er det legendariske Danseorkester der spiller og som opvarmning kommer Tako Lako - direkte fra årets festival. Børneunderholdning på pladsen foran Restaurant Byparken. Det hele starter kl.19.30. God fornøjelse

onsdag den 1. juli 2009

Sangskriverværksted

Har du en sangskriver gemt i maven, eller kan du bare godt lide at fortælle historier? Så kom til sangskriverværksted fra den 9-11. juli. En sang er en kort historie, der gerne må fortælle det samme som en film eller en bog. På denne Songwriter Camp skal du co-write, det vil sige, at du skal skrive sange sammen med andre. Derudover vil Christoffer fortælle om livet som sangskriver og give gode tips. Songwriter Camp'en afsluttes med en koncert, hvor I præsenterer jeres arbejde for hinanden, forældre og venner.

Betingelse for at deltage: Du skal være fyldt 11 år og være interesseret i musik. Det er ikke et krav, at du spiller et instrument. Lørdag er der koncert fra kl. 12-13. Husk at medbringe: CD'er med tre sange, som du ville ønske, du selv havde skrevet. Dit instrument (med mindre du spiller klaver eller trommer). Du er også meget velkommen, hvis du producerer musik på din computer. Husk madpakke og drikkevarer.

Sted og arrangør: Roskilde Bibliotek, salen, Dronning Margrethes Vej 14. www.roskildebib.dk/boern Pris: 100 kr. Tilmelding på Roskilde Børnebibliotek fra torsdag d. 25. juni. Der er kun plads til 15 børn på holdet og tilmelding er bindende.