fredag den 17. december 2010

Juletog i Roskilde

Der er stadig chance for at nå en tur rundt i det julepyntede Roskilde. Kom og kør en hyggelig tur med Roskildes juletog. Roskildes juletog starter op kl. 10 og kører til ca. kl. 15.

Afgang fra Stændertorvet ca. 3 gange i timen. Toget kører frem til den 23. december.


Skibakken i Hedeland åben i weekenden

Nu ligger der et godt lag sne på skibakken i Hedeland... så få julegaveindkøbene overstået i dag og tag på Hedeland i weekenden. Fra mandag er der nemlig lukket til efter jul!
Der er åbent lørdag d. 18. og søndag d. 19. kl. 10-17.

LIFTKORT
Voksne // Børn (u/15 år)
Hverdage 50,- kr // 25,- kr
Weekend 75,- kr // 50,- kr

UDLEJNING, SKI & STØVLER NB: Vi udlejer desværre ikke langrendski eller snowboard.
Voksne // Børn (u/15 år)
Hverdage 100,- kr // 75,- kr
Weekend 125,- kr // 75,- kr
HUSK: kontanter og sygesikringskort hvis du skal leje udstyr.

SKIINSTRUKTION
Vi forsøger at arrangerer gratis skiundervisning på bakken i weekenden. Mød op kig efter skiltet med skiskole ved børneliften.

http://www.roskildeskiklub.dk/skibakken-i-hedeland.aspx

fredag den 10. december 2010

Jul på Roskilde havn

Stort marked på Roskilde havn med alt til maven og julen, samt musik og underholdning leveret af de lokale bolværksmatroser. Julemanden anløber havnen kl. 13. lør- og søndag. Kunstner arbejder med isblokke Kørsel med hestevogn. Mange spændende aktiviteter på Vikingeskibsmuseet samt masser af gode gaveideer.
Lørdag den 11. og søndag den 12. december 2010, kl. 10-17.

http://www.roskildehavnsvenner.dk/ og http://www.vikingeskibsmuseet.dk/ 

Tag familien med i toget og hent årets juletræ i Hedeland.

Tag toget fra Hedehusgård station og ud i Hedeland, hvor I igen i år har mulighed for, at give familien en dejlig oplevelse når I skal finde årets juletræ.

Ved Rubjerg station er de lokale spejdere klar med salg af friske juletræer, glögg og æbleskiver. Hedelands Veteranbane er Danmarks længste smalsporede veteranbane, beliggende i det naturskønne, rekreative område Hedeland. Veterantoget bringer dig direkte til hjertet af Hedeland og en tur gennem Hedelands særprægede natur, er en oplevelse for hele familien. Køreplan på http://ibk.dk/juletraestog%202010.htm  

Lørdag den 11. og søndag den 12. december 2010
Hedelands Veteranbane, Brandhøjgårdsvej 2, Hedehusene

Gimle for børn - Poetisk Julebanko

Banko Erna skaber skøn jysk andespilsstemning og krydrer med poesi for både store og små. Tag din klasse, din familie og dine bankobrikker med. Med lidt held går du hjem med fine præmier - eller bare et godt rim til en god jul. Tag din klasse, din familie og dine bankobrikker med. Med lidt held går du hjem med fine præmier - eller bare et godt rim til en god jul.

Alder: 4 år+
Søndag den 12. december 2010, kl. 12.
Gimle, Helligkorsvej 2, Roskilde - http://www.gimleforborn.dk/

Julens hyggeligste motionsløb

Kom med til nissehueløbet søndag den 12. dec. i Folkeparken. Starten går kl. 10, men kom i god tid - der plejer at være mindst 500 deltagere. Prisen for at være med er 10 kr. pr. person, og alle kan være med - børn, voksne, barnevogne, erfarne løbere og begyndere. Der er en rute rundt i parken - 1,67 km, som du kan vælge at løbe én, to, tre, fire eller fem gange. Lodtrækning om mange præmier efter løbet - så husk varmt tøj til ventetiden.

torsdag den 2. december 2010

Anderledes adventskalender

Danmarks Naturfredningsforening har samlet masser af gode aktiviteter til decembers weekender og kommer blandet andet med forslag til en sjov og anderledes udendørs adventskalender

Jul for børn og barnlige sjæle

Julen nærmer sig med hastige skridt for de voksne, mens ventetiden kan synes lang for de mindste. Biblioteket har masser af materialer der kan hjælpe børn og voksne gennem den næste måneds tid. Du kan låne bøger om konfekt og julebag og bøger om gør-det-selv julegaver. Julemusik på cd eller til download. Juleeventyr i papirform eller som lydbøger og bøger om juletraditioner gennem tiden eller om de højtider som andre kulturer fejrer. Kig forbi biblioteket og få det hele med hjem. Søg i biblioteksbasen og reserver materialerne så står de klar til afhentning når du kommer. Og så er det hele ovenikøbet gratis. http://www.roskildebib.dk/

Jul i Købmandsgården

Danmarks hyggeligste julemarked på den gamle Købmandsgård. Tag far og mor eller bedstefar og bedstemor i hånden og julemarkedet i den gamle Købmandsgård. Årets juleweekend i Lützhøfts Købmandsgård er sprængfyldt med hygge og oplevelser for store og små. Prøv de mange sjove aktiviteter, som at flette flotte halmnisser, lave sæbe, støbe et Helligtrekongerslys og lave lækre gammeldags bolsjer.

Gratis adgang. Enkelte aktiviteter kan koste et mindre beløb.

Lørdag den 4. og søndag den 5. december. Begge dage kl. 10-15.
Lützhøfts Købmandsgård, Roskilde Museum, Ringstedgade 6-8, Roskilde

Jul på Roskilde Museum

Familiesøndage med museets juleguider. Der vil der både blive læst op af Peters Jul og fortalt om jul i gamle dage. Bagefter vanker der en julegodte til alle, inden guiderne hjælper med at lave julepynt.


Søndag d. 5. december 2010, kl. 14-16. Entré: Børn gratis. Voksne, entré: 25 kr. http://www.roskildemuseum.dk/

Roskilde Museum, Sankt Ols Gade 15-18, Roskilde

Nissestomp og julegospel

Syng dig i rigtig julestemning, når vi sammen synger julegospels og spirituals. De mindste trommer, klapper og tramper, så selv julemanden må danse.

Søndag d. 5. december 2010, kl. 12. http://www.gimleforborn.dk/
Gimle, Helligkorsvej 2, Roskilde

Jul på Tadre Mølle

Jul på den gamle mølle - Danmarks hyggeligste julemarked. Gennem årene er det traditionsrige marked blevet betegnet som Sjællands hyggeligste og mindst kommercielle julemarked. Her sættes autentisk gammel dansk julehygge og traditioner i højsædet. 

Søndag d. 5. december 2010, kl. 10-16. Entré: 25 kr./ unge under 18 år gratis.

Tadre Mølle - Museum og Naturcenter, Tadre Møllevej 23, Hvalsø

Jul i Jyllingehallen.

Julemanden kommer til Jyllinge lørdag den 4. december 2010 hvor vi danser om juletræet i Multihallen fra kl. 14-16. Børnebillet kr. 40,00 Voksne gratis adgang
Se programmet på JGI´s hjemmeside www.jgi.dk.

Lørdag d. 4. december 2010, kl. 14-16. Jyllinge Hallerne, Planetvej 35, Jyllinge