fredag den 27. maj 2011

Turismens dag - tur med hestevogn.

Har man lyst til at opleve Roskilde på en anden måde, så kom ned i Lützhøfts Købmandsgård og få en tur rundt i byens gader i hestevogn. Turen starter hver halve time og varer ca. 20 min. Arrangeret af Roskilde Museum.

Lørdag den 28. maj 2011, kl. 10-14. Entré: Børn 15 kr. Voksne 25 kr.
Lützhøfts Købmandsgård, Roskilde Museum, Ringstedgade 6-8, Roskilde

tirsdag den 24. maj 2011

Familieworkshop - Überlyd laver et stort lydkunstværk, og du kan være med!



Lyde er sjove at bygge med og sammensætte på nye måder. Akkurat som når en kunstmaler blander farver og former kan en lydkunstner blande lyde og give dem ny form og betydning. Ofte bruger lydkunstnere reallyde - det kan være lyden af trafikstøj, et køleskab, der lukker eller en bold, der hopper. Reallydsindsamling rummer musikalske aspekter, hvor ens ører nærmest transformeres til små mikrofoner - man begynder at bemærke lyde, man ellers ikke hører. På workshoppen vil reallydsindsamling være udgangspunktet for det fælles lydkunstværk, hvor alle kan være med. Kun et par dage efter workshoppen, kan værket downloades gratis fra Überlyds hjemmeside (www.uberlyd.dk) - til brug for både stereoanlæg og mp3 afspillere.

Tid: Søndag d. 29. maj kl. 12-14

Sted: Museet for Samtidskunst, formidlingsafdelingen, Stændertorvet 3C, 4000 Roskilde

Workshoppen er en del af ACTS – Festival for Performativ Kunst arrangeret af Museet for Samtidskunst i weekenden d. 28.-29. maj 2011.
Se mere på http://www.samtidskunst.dk/

mandag den 16. maj 2011

Cirkus Baldoni - familiens favoritcirkus

10 års jubilæumsforestilling med masser af underholdning for hele familien. Billetter kan bestilles på baldoni.dk, billettlf. 20866010 hverdage kl. 9-14, weekend kl. 11-13, eller ved teltet fra 1 time før forestilling.


Jyllinge Centret, Jyllinge - Fredag d. 20. maj 2011, kl. 15-17.

onsdag den 11. maj 2011

Kom ud i naturen: Kildemosen i børnehøjde

Vi mødes nordvest for Trekronerskolen, der hvor de to stier: Skolegangen og Slæggerupstien krydser hinanden. Sammen går vi en tur igennem Kildemosen, og biolog Christina Løjtnant fortæller om alle de sjove, flotte og spændende planter og dyr, vi finder.
Tag en madpakke med til hele familien, og lad os gå på oplevelse sammen.

Arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening i Roskilde.
Info: Susanne Balslev Nielsen, tlf. 4673 2746 - sbalslev@youmail.dk
Ingen tilmelding.

Søndag den 15. maj 2011, kl. 10-12.30.

Rabalder på Musicon: Masser for børn

Rabalder 2011. Roskildes nye bydel Musicon eksploderer endnu engang i oplevelser lørdag den 14. maj.

Du vil opleve lige fra kunst til skateshows, koncerter, besøg i ungdomsboligerne, rundvisning og alternative madoplevelser. Børnene kan glæde sig til at bygge sammen med Shane Brox (kendt fra DR1). De voksne kan se frem til Roskilde Gardens fortolkning af rockhistoriske klassikere! Hvis man er til undergrund kan Hal 12 og i Villaen anbefales.

Programmet løber fra kl. 12 - 18 lørdag den 14. maj.
Arrangementet finder sted på Musicon, Rabalderstræde, 4000 Roskilde
http://www.musicon.dk/

Svømmehallen er åben igen

Så er Roskildebadet på Bymarken 37 åbnet igen efter en lang renovering. Der er blandt andet kommet en ny 4 meter høj klatrevæg.
I Roskildebadet kan du komme til drop-in babysvømning, der er mulighed for at holde børnefødselsdag og ellers er det bare et alletiders udflugtsmål for hele familien.

Læs mere om priser og åbningstider her http://www.roskildebadene.dk/

fredag den 6. maj 2011

Gimle for børn: Rockmusik for børn

Kom til 60 minutters interaktivt rockshow rettet mod børn fra 3 til 15 år, og lavet så også de voksne gider være med. Omdrejningspunktet er et klassisk rockband, der spiller de "gode gamle numre. Og ja, der er også trommesolo og røgmaskine. Arrangeret af Gimle for Børn.

Søndag d. 8. maj 2011, kl. 12-13.
Gimle, Helligkorsvej 2, Roskilde - http://www.gimleforboern.dk/

Krible Krable dag på Tadre Mølle

Populær Krible-krable dag, hvor der fiskes efter smådyr i bækken og møllesøen. Ligesom sulten kan slukkes med hjemmebagte pandekager. Danmarks Naturfredningsforening Lejreafdeling afholder igen den populære Krible Krable dag på Tadre Mølle. Praktisk tøj og gummistøvler er påkrævet. Tag et fiskenet med, hvis et sådant haves, eller lån et på møllen. Medbring evt. frokostkurven og nyd foråret i Elverdamsdalen. Vandmøllen og møllecafeen er åben kl. 10-16.

Søndag d. 8. maj 2011, kl. 10-12. Gratis.
Tadre Mølle - Museum og Naturcenter, Tadre Møllevej 23, Hvalsø

Åbning af BMX bane i Trekroner

Kom til åbning af BMX bane i Trekroner og Tre Tårne til Trekroner udført af Kerstin Bergendal. Stor åbningsfest med musik og underholdning. Arrangeret af Trekronerrådet i samarbejde med Trekroner Idrætsforening og Trekroner Kunstplan.  Der vil være mad, musik, bål mm.

Lørdag d. 7. maj 2011, kl. 14-21. Gratis.
BMX banen, Nordens parkvej/ ved Skolestien, Nordens Parkvej, roskilde

Orienteringsløb for alle

Prøv orienteringsløb i Boserup Skov. Baner i alle sværhedsgrader fra begynder til øvet og i længder fra 2 til 7 km. Der er altid instruktører fra klubben tilstede. Start mellem 13:00 og 13:30. Arrangeret af Orienteringsklubben Roskilde - OK Roskilde.

Lørdag den 7. maj 2011, kl. 13. Pris: 20 kr for voksne, 10 kr for børn/unge.
Busvendepladsen i Boserup Skov, Boserupvej 100, Roskilde