mandag den 25. juni 2012

For English speaking mums & dads in Roskilde!


From Roskilde Libraries - www.roskildebib.dk/english 

Dear mums and dads

After the summer holiday Roskilde library will start a monthly play group in the children’s section. However, we do find that patience is an overrated virtue, so a head start might be just the thing! So if you and your children have the time we would very much like to see you

this Thursday, the 28th of June at 10.30 at the library

Since it will be very informal and relaxed, you don´t need to iron your shirt or have your hair done. There will be tea, coffee and soft drinks for the children and you are welcome to bring your own food and beverages.

Looking forward to see you!

From Roskilde Libraries - www.roskildebib.dk/english 

Sommerfest på INSP!


Nyt legeland i Roskilde

Vejret i de her dage er jo desværre ikke helt til strandture og udendørs leg. Heldigvis er der nu åbnet et stort indendørs legeland i Roskilde så hvis sommeren fortsætter på denne måde kan man måske bruge en dag eller to i Legeparadiset.

Byleddet 1, Roskilde.
Læs mere om åbningstider, priser etc.
www.legeparadiset.dk

tirsdag den 19. juni 2012

Sankt Hans Aften i Roskilde Bypark

Pak madkurven og nyd Roskilde Domkirkes drengekor. Syng selv med til fællessang, hør båltalen, syng midsommervisen og se bålet blive tændt. 


Lørdag den. 23. juni 2012, kl. 21-22.45. Gratis
Byparken, Frederiksborgvej 21, Roskilde 

www.roskilde.dk

Brand, førstehjælp og udrykning på Stændertorvet

Kom og se brandkadetter i alderen 13-15 år og 15-18 år slukke ild og lave førstehjæp. Borgmester Joy Mogensen takker TrygFonden for 800.000 kr., som gør det muligt at give unge et uddannelsesforløb som brandkadet på Beredskabsstationen i Roskilde.

Efter brandkadetternes øvelser bliver der udlagt skum, som børn og barnlige sjæle kan lege i. Kom og vær med.
Onsdag den 20. juni 2012, kl. 15.30-16. Gratis.
Stændertorvet, Roskilde 

Motionsløb

For hele familien 2,5,  - 5 og 10 km løb i Hyrdehøjskoven. Der tages tid, og der er lodtrækningspræmier.  
Tirsdag den 19. juni 2012, kl. 18. Pris: 20 kr
Hyrdehøjskoven, Hyrdehøj 90, Roskilde
Læs mere på www.ikhellas.dk under Hellas Motionsløb

onsdag den 13. juni 2012

ACTS - kunstfestival på Musicon

Tag børnene med og oplev de nyeste tendenser inden for performancekunsten, når Museet for Samtidskunst for andet år i træk slår dørene op for ACTS – Festival for Performativ Kunst. I 2012 foregår festivalen i bydelen Musicon, hvor Hal 9 med sine 1.800 m2 og plads til 2.000 mennesker skaber en imponerende ramme om festivalens program, som i år er tilpasset Musicons særlige industrielle stemning.
Der vil helt sikkert være masser af snakke om hvis I sammen oplever den store anlagt KunstParade med deltagelse af adskillige danske og udenlandske kunstere, som bevæger sig fra Museet for Samtidskunst i Roskildes bymidte til Musicon. Fra København kører Lydbussen med lyd af Mads Bech Palusewski. Malmøbaserede Lilith Performance Studio bygger spektakulære performance-installationer med internationale kunstnere, som vækkes til live af to omgange i løbet af weekenden. Ben, Rør og Stampes, FOS, Dorit Chrysler, Molly Haslund og Lilibeth Cuenca Rasmussen giver hver deres unikke koncert med trommemaskine, theremin, hoppe-symfoni, ensembler og step.

Læs meget mere på www.samtidskunst.dk/acts

Lørdag og søndag den 16.-17. juni på Musicon
www.musicon.dk

Roskilde Jazz Days

Så er der igen Jazzfestival i Roskilde. Alle koncerter er gratis og ungerne plejer at synes det er mægtig hyggeligt med musik på havnen. Der spiller i alt 9 orkestre i teltet på havnen.
Se programmet på www.roskildejazzdays.dk 


Fredag den 15., lørdag d. 16. og søndag den 17. juni 2012
Roskilde Havn, Havnevej, Roskilde 

Orienteringsløb for alle - det sidste inden sommerferien


Alle er velkomne til det sidste orienteringsløb inden ferien. Der er løb til alle, små som store, uerfarne og erfarne. Som noget ekstra er der løb med elektronisk tidstagning, med en Sportident-brik. Det er muligt at låne Sportident-brikker af klubben, men tag endelig med hvis du har selv.

Et kort koster 20 kr. voksne og 10 kr. for børn, hvis I ikke er medlem af OK Roskilde.

LØRDAG DEN 16. JUNI i Boserup skov, med start mellem kl. 13-13:30.
Mødested: den sidste P-plads v. efterskolen
www.okr.dk

torsdag den 7. juni 2012

Sommerballet i Roskilde

Den Kongelige Ballet viser klassisk og moderne ballet i Amfiteatret i Roskilde. Kom i god tid og tag picnikkurven og vattæppet med og nyd de skønne omgivelser. Aflyses ved regnvejr. 


Mandag d. 11. juni 2012, kl. 19.
Folkeparken, Louisevej, Roskilde 



http://kglteater.dk/Alle_forestillinger/12_13/Kongelig_sommerballet.aspx 

Roskilde Dyrskue 2012

Der er ingen tvivl om, at dyrskuet også i 2012 vil blive et tilløbsstykke, vi lover at gøre vores til, at det ikke blot bliver det største men også det mest indholdsrige og flotteste dyrskue i Danmark - ja, måske i hele Nordeuropa. 


Fredag den 8. til søndag den 10. juni 2012
Fre-lør kl. 8-21 & søn kl. 8-18. 
Entré: Børn (8-14 år) 40 kr. Voksen 110 kr. Familiebillet (2 voksne & 3 børn) 300 kr.)
Dyrskuepladsen i Roskilde

www.roskildedyrskue.dk  

Maritime Dage 2012

En weekend hvor hele Roskilde havn er i festtøjet.

Roskilde Havn danner rammen om årets festlige "Maritime Dage" med masser af oplevelser for børn og voksne. Havnekajen vil summe af liv når Havneforum og Havnens Venner i samarbejde med Roskilde Kommune og mange flere, åbner op for en forrygende familieweekend på kajen og til søs.

Sammen med damperen S/S Skjelskør anløber gamle træskibe med øl og andre varer til havnen. Der vil være opstillet forskellige boder på kajen og i teltet "Pirates Inn" udskænkes kolde øl og du kan smide en pølse på grillen.

Mød søspejderne og få en prøvetur i kajak eller oplev Atlantic Challange-båden Solidarité med en tur bag årerne.

Børnehjørnet byder på snobrød, ansigtsmaling, skumfiduser på bål, tegnekonkurrencer mange ispræmier samt fiskeri med net og spand


Lørdag den 9. og søndag den 10. juni 2012, kl. 10-17. Gratis.
Roskilde Havn, Havnevej, Roskilde 

Musisk Dag

Roskilde Musiske Skole afholder Musisk Dag 2012. Musisk Dag markerer afslutningen på en begivenhedsrig sæson. Man kan opleve god musik, dans og billedskoleudstilling som foregår på 10 spillesteder på Kildegården og på området omkring. 

Fredag den 8. juni 2012, kl. 16-20.30. Gratis.
Roskilde Musiske Skole, Helligkorsvej 5, 2. sal, Roskilde 

www.roskildemusiskeskole.dk