mandag den 25. maj 2009

De gode legepladser

Der er masser af legepladser i Roskilde kommune. Også masser jeg ikke kender - men der er også nogle supergode som jeg meget gerne vil anbefale..

Mellem stationen og Hotel Scandic på Sdr. Ringvej ligger Ringen som huser ikke mindre end 3-4 små legepladser af meget forskellig karakter. Her er balanceleg, 'intelligent edderkoppeklatrestativ', sansegynge, 'svingselv' karussel, fodboldbane og mere til. Her er alletiders destination for en børnelegedag med frokostkurv mm.

Omkring havnen er der hele tre legepladser:
- En til venstre for Vikingeskibsmuseet, helt ned til vandet - dejlig en sommerdag.
- En i Byparken med et skønt klatrestativ, rutsjebaner osv. Her er ofte skygge så den er fin til de mindre børn. Er man her tidligt på dagen kan bageren bagved være leveringsdygtig i boller, juice, kaffe osv.
- Ved Skt. Jørgensbjerg Kirke - på bjerget over havnen er en skøn sørøverlegeplads med byens bedste udsigt. Græsplæne til boldspil og picnic.

Ved siden af Jyllinge Bibliotek er kommet en hel ny skøn legeplads, anderledes og meget fantasifuld. Her kan der leges lang tid...

Vidste du i øvrigt at alle kommunale institutioners' (gælder ikke selvejende institutioner) legepladser også er åbne i weekenden?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar