onsdag den 18. august 2010

Kom ud og leg i Folkeparken

Fredag den 20. august kl. 13 inviteres alle Roskildes børn, unge, voksne og ældre til indvielse af et nyt legeområde i Folkeparken.

Kom med på historiesafari, kravl rundt på et lysende amfiteater og byt bøger med et gammelt træ – det er blot nogle af de fristelser, som efter åbningen på fredag vil være tilgængelige i Folkeparken.

Projektet ”Kom ud og leg” er skabt i samarbejde mellem Kommunens afdelinger Børn & Kultur, Park & Vej, Roskilde Bibliotekerne og Roskilde Festival. Formålet er at få Roskildes borgere til at opholde sig og bruge Folkeparken mere.

Historiesafari og AMFI teater
Et af tilbuddene lyder på at komme med på historiesafari. Man starter med at låne en MP3 afspiller på Roskilde Bibliotek og få et skattekort - og så er det ellers bare at gå på jagt efter de gode historier rundt omkring i parken. Den lokale fortæller og skuepiller Peter Hartmann har skrevet og indspillet en række historier, som er knyttet til forskellige ”poster” i parken. Den guidede tur er egnet alle over 8 år og vil med sine muntre anekdoter kunne få de fleste til at trække på smilebåndet.

Er man vild med leg, kan man også slå vejen forbi en anden fysisk installationer, der animerer til leg og hygge. Det drejer sig om en farverig AMFI fra dette års Roskilde Festival. Den vil de næste måneder lyse op i parken og indbyde til leg, klatring eller ren og skær hygge.

Byt en bog
Går man ud i Parken vil man næppe overse det nye Bogbyttetræ. Den lokale håndværker Uffe Kurtzweil, der har erfaring med at bygge lgepladser, har af en gammel træstamme udskåret et fantasifuldt bogbyttetræ med en videbegærlig ugle på toppen. Her kan man stille gamle bøger og bytte til nye, man endnu ikke har læst. Ved siden af bogtræet er placeret en kasse med tæpper, så man kan lægge sig under trækronerne og læse.

Alle er velkomne til åbningen. Borgmester Poul Lindor Nielsen holder tale, og der vil være både lidt mad og drikke til de fremmødte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar