mandag den 26. september 2011

Kamæleon Koncert Festival


Søndag 2. oktober lyder startskuddet til Musik i Tide Festival 2011. Det sker, når Gimle for Børn slår dørene op for tre offentlige, dobbelte Kamæleon Koncerter for de 4-9årige, deres forældre og bedsteforældre samt de mange kulturformidlere, bibliotekarer, institutioner og spillesteder i Danmark, der ønsker ny musikinspiration til sine musikarrangementer.

Glæd jer til en dag med musikalske eventyr, et dyk ned i den danske sangskat, swingende jazz og bluesrytmer og meget andet. Til hver koncert spiller der to musikgrupper, så man får to koncerter i én, og i alt optræder seks musikgrupper i løbet af dagen.

Det koster 50 kr. at se én koncert og 100 kr. hvis man vil se alle 3.
Gratis for medlemmer i Gimle for Børn.

Dagens program

Kl. 11.30 - Gimle
Susi Hyldgaard med band og Ea Phillipa
Dagen synges, danses og tegnes i gang i selskab med Susi Hyldgaard med trio efterfulgt af en eventyrlig koncert med forfatter og komponist Ea Philippa og percussionist Tira Skamby.

Kl. 13.15 - Absalons Skole
Zenobia og Cocossa
Følg med den klassiske trio Zenobia i Carl Nielsens fodspor, og nyd de swingende rytmer og skæve tekster i Cocossas syngbare historie om dansemyggen Elmer.

Kl. 15.00 - Gimle
Musikalsk overraskelse og Phønix
Som en forrygende afslutning på dagen kommer en musikalsk overraskelse fulgt af en af landet mest populære folkemusikgrupper, Phønix.

http://www.gimleforborn.dk/ / http://www.musikitide.dk/

tirsdag den 20. september 2011

Kunst på Stændertorvet

Fredag den 23. september mellem kl.15-19 vil Stændertorvet være fyldt med kunstneriske aktiviteter for store og små..

Stort kunstmarked, hvor billedkunstnere, gallerier og kunsthåndværkere udstiller kunststole og andre værker.

Besøg Børnekulturbussen og vær med til at lave små kunstværker i genbrugsmaterialer sammen med billedkunstneren Aske Kraul og tegneren Betina Brønnum fra INSP!Sustain.

Kæmpe kunstværk som bliver skabt live af Poul Erik Bermann fra Galleri B.

Kunst i børnehøjde

Kom i Kællingehaven på lørdag eller søndag mellem 11-17. Få en smuk pamflet med udvalgte historier om Skjoldungestien. Nyd uroksesuppe fra bålet. Se Åledrivkvasen og andre smukke skibe fra Vikingeskibsmuseet - og ikke mindst - oplev Aske Krauls værk KÆLLINGEGARN lavet af ham, kunstpædagogen Mette og børn fra Roskildes institutioner.
Arrangementet er en del af kunstfestivalen Kunsten i Højsædet. Læs mere her www.roskilde.dk/kunsten
 

Nye drenge søges til Roskilde Garden


Kunne du tænke dig at blive en del af et unik kammeratskab og få en masse oplevelser?

Det er nemlig nu at Roskilde Garden optager nye drenge. Er du en dreng fra 7/8 -ca. 12 år og kunne du tænke dig at blive Roskilde Garder eller høre lidt mere om hvad det vil sige at være Roskilde Garder, så kom og besøg os. Kom onsdag den 21. september på Sct. Jørgens Skole i Roskilde. Vi starter kl. 18.30 og er færdige ca. kl. 20.00. Tag meget gerne dine forældre med, så de også kan høre om hvad Roskilde Garden er for noget.

Kan du ikke onsdag den 21. september så send en mail til henrik@roskildegarden.dk eller ring på 20 40 58 68 og vi laver en aftale om hvornår du kommer forbi.

Alle drengene og bestyrelsen glæder sig til at se dig.

Tilbud til Trekroner familier


Nu åbner Roskilde Bibliotekerne igen for tilmelding til "De flyvende kufferter".

Dermed kan familier i Trekroner området få bragt en kuffert fuld af blade, musik, spil, bøger og film (næsten) til døren.

Hvem kan være med?

For at blive ”kuffert-familie” skal man bo i Trekroner området og have mindst to børn i alderen 1-8 år. Kufferten skal hentes på Roskilde Universitetsbibliotek, hvor der ca. hver 5. uge står en ny kuffert klar til ombytning. Man kan være med i 2 år.

Udfyld tilmeldingsblanketten på www.deflyvendekufferter.dk. Send den til Roskilde Bibliotek, Dronning Margrethes Vej 14, 4000 Roskilde, aflevér den personligt på Børnebiblioteket eller mail den til henriettedy@roskilde.dk. Hvis der ikke er plads i første omgang, kan man blive skrevet på venteliste.

mandag den 12. september 2011

Gode lægmuskler giver gode læsemuskler.

Foredrag ved Erik Sigsgaard. Det barn, der cykler, klatrer, løber og leger mest, bliver typisk den bedste læser og den kvikkeste elev. Påstand eller kendsgerning?

Børn og unge bliver tykkere, får dårligere kondi og flere livsstilssygdomme. Samtidig går de i institution og skole længere. Hvordan hænger det sammen? Bliver kroppen bragt til tavshed i institution/skole? Hvordan er en institution/skole, der er god for hele mennesket? Hvad siger forskningen om krop og læring?

Onsdag d. 14. september 2011, kl. 19-21 på Roskilde Børnebibliotek.
Entré: 20 kr. Billetter kan købes fra d. 31/8 på Roskilde Bibliotek

Roskilde Bibliotek, Dronning Margrethes Vej 14, Roskilde
http://www.roskildebib.dk/

Kom og prøv Kinect

Spil med arme, fødder og hænder - Kinect. Brug hele kroppen når du spiller -ser du en bold, så spark til den, skal du hoppe så hop - der er ingen controller -brug din krop! Vi hjælper dig og dine venner i gang med at spille. Ingen tilmelding.


Onsdag den 14. september 2011, kl. 14-16. Gratis
Roskilde Bibliotek, Dronning Margrethes Vej 14, Roskilde
http://www.roskildebib.dk/

Barselscafe: Børns motoriske udvikling

Så starter barselscafeen på Gimle igen. Kom og hør børnefysioterapeut Beate Hovmand Hansen fortælle om hvad sanserne betyder for motorikken. Hun vil gennemgå hvordan man hjælper sin baby til at opdage, udvikle og styrke sin motorik, få stimuleret sanserne og forklare hvordan dette bidrager til barnets udvikling. Dette foredrag blev holdt med stor succes i foråret og mange gæster gav udtryk for at de gik hjem med værdifulde input til, hvordan de kunne stimulere deres babyer bedre i hverdagen.

Tirsdag den 13. september fra kl.10 på Gimle, Helligkorsvej 2.
http://www.gimle.dk/

fredag den 9. september 2011

Gimle for børn: Tumletime

Vi danser, synger, ruller, svinger, laver kolbøtter, kravler op og ned, flyver, snurrer og til sidst er vi trætte og slapper af til stille musik, imens vi kigger på svævende sæbebobler.

Kl. 12.00 - 12.45: 6-12 måneder.
Kl. 13.00 - 13.45: 1-3 år.

Søndag d. 11. september 2011, kl. 12-14. Pris: 50 kr
Gimle, Helligkorsvej 2, Roskilde

Jytte Abildstrøms Teater viser Barnevognen

Du møder moren, der omsorgsfuldt tilbereder kamillete til sin unge,
som hun næsten ikke kan vente på skal vågne.
Vognen er stor og rød og blank, og så kan den meget mere end de fleste barnevogne.

For børn fra 1½-4 år og forældre
Lørdag den 10. september 2011, kl. 10-10.30 & 11.15-11.45.
Entré: Børn 20 kr. Voksne 20 kr. Billetter købes på Roskilde Bibliotek
Roskilde Bibliotek, Dronning Margrethes Vej 14, Roskilde

http://www.roskildebib.dk/

VM i paracykling i Roskilde

Som de fleste nok har bemærket er der lidt trafikændringer i Roskilde i disse dage. Det skyldes at byen ligger gader til VM i paracykling. Hele weekenden vil der syde af liv omkring Roskildehallerne. Der cykles fra kl. 8 og sidste løb ender ved 18 tiden, så kom ud på ruten og hep på rytterne, det bliver med garanti spændende og der er fuld fart på. I start- og målområdet vil der også være aktiviteter for børnene.

Læs mere om begivenheden her: www.roskilde.dk/vmparacykling