tirsdag den 16. september 2014

Havets Fortællinger - fortællefestival på Vikingeskibsmuseet

 

Havets fortællinger er en helt ny international fortællefestival på Vikingeskibsmuseet, med gode historier fortalt med musik og mundtlig historiefortælling. 
 
Fortællerne kommer fra Norden og andre af de lande, som vikingerne sejlede til. I Norden har havet og rejsen i høj grad været identitetsskabende, og festivalens kunstnere vil fortælle fantastiske historier, som vidner om havets betydning både før og nu. Der vil både være eventyr, myter, sagn og nutidige personlige beretninger – muntre og alvorlige, blide og barske. Historierne og musikken vil kunne høres i museet, om bord på bådene, i museets værksteder og i lavoer. 
Der vil være fortællinger for børn og voksne, men flest for voksne, unge og store børn.
Fortælling er i høj grad nuets kunst, og publikum spiller en stor rolle som medskabere af historien, når fortællingens billeder formes i lytterens hoved. Fortællefestivalen på Vikingeskibsmuseet har valgt at fokusere på denne ældgamle og samtidig helt nye kunst- og formidlingsform i kombination med musikalske udtryk.

Festivalen skydes igang den 21. september kl. 13, med Vandrehistorier for voksne og store børn. Vandringen går fra Roskilde bibliotek til Vikingeskibsmuseet.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar